02.01.2020 10.37


Malmin oma elokuvateatteri Kino Helios uudistuu

Kino Helios on Malmitalon oma elokuvateatteri, joka on toiminut jo vuodesta 1994 lähtien.

Joulutauon aikana Kino Helioksen valkokangas vaihdetaan ja koko äänijärjestelmä uusitaan nykyaikaiseksi. Luvassa on entistä parempi äänielämys. Uuden valkokankaan myötä kuva-alueesta tulee leveämpi ja valkokangas tulee lähemmäs katsojaa sekä myös alemmas. Tähän asti, varsinkin ensimmäisillä riveillä istuville katsojille valkokangas on ollut liian korkealla. Lisäksi istumapaikat numeroidaan.

”Vuosien varrella olemme saaneet paljon palautetta siitä, että Kino Helioksen paikkoja ei ole numeroitu. Tänä syksynä lähdimme edistämään asiaa ja vuoden 2020 alusta kaikki Kino Helioksen näytökset myydään numeroiduilla paikoilla; elokovayleisön ei tarvitse jatkossa tulla ajoissa jonottamaan ovien eteen parhaiden paikkojen toivossa, vaan mieluisat paikat voi varata vaikka kotisohvalla loikoillen lippu.fi:stä”, iloitsee Malmitalon tuottaja Mirka Nokka.

Kino Helioksessa esitetään erityisesti kotimaisia ja art house -elokuvia sekä lastenelokuvia. ”Kuuntelemme Kino Helioksen toiminnan ja sisältöjen suhteen herkällä korvalla asiakkaita: esitysaikoja on muutettu asiakaspalautteiden pohjalta, elokuvavalinnoissa otetaan huomioon asiakkaiden toiveet ja syksyllä 2019 aloimme näyttää kaikki kotimaiset elokuvat suomenkielisillä tekstityksillä asiakkaalta tulleet toiveen innoittamina,” kertoo Mirka Nokka.

Vuonna 2019 maksullisia näytöksiä oli 109 ja katsojia 6346. Malmitalossa esitetään myös lapsille ja nuorille suunnattuja maksuttomia elokuvia. Vuonna 2019 maksuttomissa esityksissä oli 9543 katsojaa.