24.01.2020 08.06

Malmitalon värikäs kevätohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin 

Maustetytöt | Kuvaaja Aki Roukala

Malmitalo on eloisa kulttuuritalo, jossa viihdytään rytmimusiikin ja lastentapahtumien parissa. Esitys- ja näyttelytoiminnan lisäksi talosta löytyy kirjasto, työväenopisto ja neljä taidekoulua. Lisäksi Operaatio Pulssi tarjoaa maksutonta vapaa-ajan tekemistä nuorille. Esitystekniikkaansa uudistanut Kino Helios tarjoaa entistäkin paremman elämyksen elokuvan ystäville. 

Malmitalon kevään ohjelmisto on tuttuun tapaan monipuolinen ja osallistujiaan aktivoiva. Malmitalo kysyi asukkaiden ohjelmistoehdotuksia Open Call -haulla ja joukosta valikoitui Teatteri Tuikkeen idea, joka toteutetaan Malmitalossa 12.–14.3. Kevään aikana nähdään myös Stella Polariksen Malmi Noir - improvisoitu rikosnäytelmä, jonka murhaavan jännittävät ja mustan huumorin sävyttämät tapahtumat sijoittuvat Malmille.

Konsertit ovat suosittu osa Malmitalon tarjontaa. Räppäri Asa esiintyy bändeineen torstaina 9.4. ja harvoin keikkaileva Helsinki-Cotonou Ensemble kapuaa lavalle tiistaina 21.4. A la Malmi -konserttisarja esittelee laadukkaita indiebändejä Maustetytöistä Räjäyttäjiin ja Mikko Joensuusta Pekko Käppiin. Jazz’n’Jam -sarjassa nautitaan korkeatasoisesta jazz-musiikista. Hilja Grönfors ja Latšo Džinta esittävät romanien perinnelauluja ja kertovat niiden taustoista. Mutaveijarit on muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye, joka vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille. 

Perheen pienimmille on luvassa runsaasti monipuolista ohjelmaa. Small Size Days -festivaalilla nautitaan Herkullisesta pilvenpiirtäjästä ja osallistavasta Toivomussiemen-nukketeatteriesityksestä. Karkauspäivää 29.2. juhlistetaan tietysti Karkauspäivän kekkereillä ja maaliskuun alussa järjestetään Soturikissat-tapahtuma rakastettujen kirjojen pohjalta.  

Kulttuurikeskusten yhteinen Bravo!-festivaali on lasten ja nuorten esittävän taiteen tapahtuma, joka tuo maaliskuussa Helsinkiin lukuisia korkealaatuisia ja kansainvälisiä teatteri-, sirkus ja tanssiesityksiä sekä osallistavaa teatteria ja työpajoja. Huhtikuun lopulla on luvassa vauvoille ja taaperoille suunnattu Vaippakansan karnevaali.