FAIR SATURDAY 30.11. – päivä täynnä kulttuuria ja maailmanparantamista

Fair Saturday on kansainvälinen kulttuurin ja hyväntekemisen juhlapäivä, jota juhlitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Helsingissä, marraskuun viimeisenä lauantaina 30.11. Kulttuuritekijöitä yhteen kokoavan festivaalin tavoitteena on saada koko kaupunki kuhisemaan ihmisiä ja kulttuuritapahtumia päivän ajaksi.

Helsingin Fair Saturday kerää yhteen monenlaisia kiinnostavia tapahtumia ja mukana on kaikenlaisia tekijöitä Kansallisteatterista yhden miehen bändiin. Tarjolla on teatteria, tanssia, konsertteja, sirkusta, taidetta, kävelykierroksia, työpajoja - vaikka mitä!

20 ensimmäistä festivaalitapahtumaa on jo julkaistu. Päivän aikana mm. Malmitalon lavalla yhdistellään Bachia, dada-runoja ja nykysirkusta, modernia rytmimusiikkia ja tanssia. Kalasatamassa taiteillaan Suomen uhanalaisia eläin- ja kasvilajeja ja Lapinlahden lähteellä harjoitetaan mielen hyvinvointia savityöpajan muodossa. Sofia Future Farm taas aloittaa epämaterialistisen joulukauden runojen, musiikin ja glögin parissa tukeakseen vähävaraisten perheiden joulua ja Jätkäsaaressa jammaillaan kehitysvammaisten musiikkiharrastusten tukemiseksi.

Tapahtumien teemat rakentuvat kulttuuritoimijoiden itse valitsemien ja heille tärkeiden sosiaalisten aiheiden ympärille. Päivän aikana tapahtumissa kuullaan puheita esimerkiksi ihmisoikeustyöstä, asunnottomuudesta tai ilmastonmuutoksen torjunnasta ja kerätään lahjoituksia kyseisten teemojen puolesta toimivien järjestöjen toiminnan tueksi.

Tehdään yhdessä kulttuurin avulla maailmasta hitusen verran parempi paikka - voisi olla tämän kulttuurifestivaalin slogan. On mahtavaa päästä jalkauttamaan tällaista tapahtumakokonaisuutta Helsinkiin. Kuluttaminen suunnataan kulttuuriin ja samalla yleisöllä on mahdollisuus oppia erilaisten järjestöjen toiminnasta sekä tukea niitä", kertoo Yhteismaa ry:n Tanja Jänicke.

Kaksi festivaaliin osallistuvaa tapahtumajärjestäjää Company Kaari Martin sekä Encanto Music ry:n Laura Kajander yhdessä Vesa Purokurun kanssa ovat valinneet tapahtumassaan esiin nostettavaksi teemaksi ihmisoikeudet ja ihmisoikeustyön vaikutuksen ilmastonmuutoksen vastaisessa toiminnassa. He keräävät tapahtumallaan varoja Amnestylle ja ovat kutsuneet Malmitalon esityksen alkuun Amnestyn edustajan ja kansanedustaja Eva Biaudetin puhumaan teemasta.

Fair Saturday on Espanjan Bilbaosta alkunsa saanut vuosi vuodelta kasvava kansainvälinen kulttuuriliike, jossa kulttuurin avulla tehdään hyvää. Liike tarjoaa vaihtoehdon kulutuskulttuuria juhlivalle Black Friday- tapahtumalle ja kutsuukin vuorostaan ihmiset kaupungille kuluttamaan yhdessä kulttuuria ja parantamaan maailmaa. Tänäkin vuonna Fair Saturdayta juhlistetaan 180 kaupungissa ympäri maailmaa yli 10 000 taiteilijan voimin!

Kaikki kulttuuritekijät, järjestöt, maailmanparantajat, taiteilijat ja muusikot, ammattilaiset ja amatöörit sekä tietysti yleisö ovat tervetulleita pitämään hauskaa, nostamaan tärkeitä sosiaalisia asioita esiin ja nauttimaan yhdessäolosta ja kulttuurista pimeän syksyn keskellä.

"We need to rethink the way we are building our future. For that we consider there are two essential elements to build fairer and more developed societies: culture and empathy. These are the two ingredients that dignify us and that contribute to humanised development based on science’s progress. What we basically define as a better world. Fair Saturday is a small idea that wishes to contribute to this. Aiming nothing less than to make people think, to generate a positive impact through culture and through the people’s need to be responsible for the creation of a better world”, Kiteyttää Fair Saturday -säätiön perustaja ja idean isä Jordi Albareda.

FAIR SATURDAY
nettisivut
Facebook
Facebook tapahtumaTapahtumia Malmitalossa:

Encanto Music & Circus Triste sekä Compañía Kaari & Roni Martin
KumMallista MaaIlmasta
la 30.11. klo 18

Kierrätysteemalla taidetta
30.11. klo 10–15

Ompelulanit
30.11. klo 10–16.45
5 €

Katso kaikki Fair Saturday -tapahtumat Helsingissä tästä.