Tietoa meistä


"Mahtava virikekeskus", sanoi asiakas

Vuonna 1994 avattu Malmitalo tarjoaa kulttuuripalveluja monipuolisesti. Vuosittain talossa on yli 400 kulttuuritilaisuutta; muun muassa konsertteja, elokuvia ja teatteria sekä koko perheen tapahtumia. Malmitalon galleriassa ja aulassa nähdään vaihtuvia näyttelyitä. Myös taidekasvatus on yksi painopisteistä. Ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kulttuurikeskus. Tämän hetkiset ohjelmatiedot löytyvät Tapahtumat-sivulta.

Malmitalon johtajina ovat toimineet Irmeli Niemi 1994–2006, Paula Lehto 2007–2008 ja nykyinen johtaja Antti Manninen vuodesta 2008.

Arkkitehdit Reino Huhtiniemi ja Kimmo Söderholm voittivat Malmitalolle järjestetyn arkkitehtikilpailun suunnitelmallaan "Kulttuuriparatiisi". Talon sisustuksen pääsuunnittelijana toimi sisustusarkkitehti Kaarina Huhtiniemi. Taiteilija Markku Salolta tilattiin taideteos talon symboliksi. Salon teos korkealla lasikattoisessa aulassa tuo mieleen ilmavirtojen suuntaa näyttävän lentokenttien tuulipussin.

Asiakaspalautteet ovat olleet Malmitalolle hyvinkin myönteisiä. Kehuvia lauseita on asiallisen kritiikin lomassa saatu paljon vuosien aikana. Kiitos!

Malmitalon 20-vuotisjuhlan flash mob -esitys.


Toimijat

Helsingin kulttuurikeskuksen lisäksi rakennuksessa toimivat myös kirjasto, työväenopisto, neljä taidekoulua ja lisäksi on nuorisasiainkeskuksen toimintaa kuten Koillisluotsi-hanke.


Malmin kirjasto


Helsingin tanssiopisto


Helsingin työväenopisto


Taito-käsityökoulu Helsky


Pohjois-Helsingin musiikkiopisto


Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskus


Pohjois-helsingin kuvataidekoulu


Helsingin kulttuurikeskus


Ajankohtaisia hankkeita

Helsingin kulttuurikeskus on monissa eri hankkeissa mukana. Näitä ovat mm. Opraatio Pulssi! ja Helsingin malli.

OPERAATIO PULSSI!

Koillispulssi on verkosto, joka tuottaa nuorille suunnattua maksutonta toimintaa ja tarjoaa nuorille vaikuttamismahdollisuuksia.

linkki

Helsingin malli -kuva

HELSINGIN MALLI

Taide ei kuulu vain keskustaan. Taidealan ammattilaiset auttavat asukkaita pääsemään kiinni taiteen omaehtoiseen tekemiseen ja kaupunginosan kulttuurielämä saa lisäpotkua.

linkki

Liity kanta-asiakkaaksi!  
Seuraa somessa!

Kanta-asiakkaana saat etuja ja kuulet Malmitaloa koskevat uutiset ensimmäisten joukossa. Kerromme kuulumisistamme ja kanta-asiakkaille suunnatuista tarjouksista uutiskirjeellä. Voit liittyä Malmitalon kanta-asiakkaaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

Malmitalolla on aktiivista toimintaa myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista ja Instagramista. Tavataan somessa!


Olemme osa Helsingin kulttuurikeskusta

Malmitalo on yksi Helsingin kulttuurikeskuksen toimipaikoista. Helsingin kulttuurikeskus kehittää kulttuurisesti rikasta pääkaupunkiseutua edistämällä taidetta, kulttuuria ja luovuutta. Kaupunkilaisille suunnattuja palveluja ovat kulttuuritapahtumat, esitykset, näyttelyt, kurssit ja taidekasvatus. Helsingin kulttuurikeskus haluaa palveluillaan varmistaa, että kulttuuri on monimuotoista ja kaikkien saavutettavissa.

Malmitalon lisäksi kulttuurikeskus tarjoaa palveluitaan ja kulttuuriohjelmaa Läntisessä Helsingissä Kanneltalossa, Itäisessä Helsingissä Stoassa ja Vuotalossa sekä keskustassa Savoy-teatterissa, lasten ja nuorten taidekeskus Annantalossa ja kansainvälisessä kulttuurikeskus Caisassa.

Talot järjestävät oman profiilinsa mukaista ohjelmaa läpi vuoden. Kesäisin myös Espan lava täydentää Helsingin kulttuurikeskuksen ohjelmatarjontaa. Toimipaikkojen tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän kanssa.

Kulttuurikeskus jakaa avustuksia ja apurahoja taide- ja kulttuurialan organisaatioille, yhteisöille ja taiteilijoille sekä tarjoaa taiteilijoille hyvin varustettuja esitystiloja eri puolilta Helsinkiä. Ateljeetiloja ammattitaiteilijat voivat hakea Harakan saaresta, ja Eläintarhan huvila tarjoaa tukea vierailevien ulkomaalaisten taiteilijoiden asumiseen.