Tietoa meistä


"Mahtava virikekeskus", sanoi asiakas

Vuonna 1994 avattu Malmitalo tarjoaa kulttuuripalveluja monipuolisesti. Vuosittain talossa on yli 400 kulttuuritilaisuutta; muun muassa konsertteja, elokuvia ja teatteria sekä koko perheen tapahtumia. Malmitalon galleriassa ja aulassa nähdään vaihtuvia näyttelyitä. Myös taidekasvatus on yksi painopisteistä. Ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Tämän hetkiset ohjelmatiedot löytyvät Tapahtumat-sivulta.

Malmitalon johtajina ovat toimineet Irmeli Niemi 1994–2006, Paula Lehto 2007–2008 ja nykyinen johtaja Antti Manninen vuodesta 2008.

Arkkitehdit Reino Huhtiniemi ja Kimmo Söderholm voittivat Malmitalolle järjestetyn arkkitehtikilpailun suunnitelmallaan "Kulttuuriparatiisi". Talon sisustuksen pääsuunnittelijana toimi sisustusarkkitehti Kaarina Huhtiniemi. Taiteilija Markku Salolta tilattiin taideteos talon symboliksi. Salon teos korkealla lasikattoisessa aulassa tuo mieleen ilmavirtojen suuntaa näyttävän lentokenttien tuulipussin.

Asiakaspalautteet ovat olleet Malmitalolle hyvinkin myönteisiä. Kehuvia lauseita on asiallisen kritiikin lomassa saatu paljon vuosien aikana. Kiitos!

Malmitalon 20-vuotisjuhlan flash mob -esitys.


Toimijat

Malmitalon esitys-, tapahtuma- ja näyttelytoiminnan lisäksi rakennuksessa ovat myös kirjasto, työväenopisto, neljä taidekoulua ja nuorisopalvelun Koillisluotsi-hanke.


Malmin kirjasto


Helsingin tanssiopisto


Helsingin työväenopisto


Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu


Pohjois-Helsingin musiikkiopisto


Koillisluotsi


Pohjois-helsingin kuvataidekoulu


Helsingin kaupunki


ravintola Malmitalo

ravintola


Ajankohtaisia hankkeita

Kulttuuripalvelut on monissa eri hankkeissa mukana. Näitä ovat mm. Operaatio Pulssi! ja Helsingin malli.

OPERAATIO PULSSI!

Pulssi pohjoinen on verkosto, joka tuottaa nuorille suunnattua maksutonta toimintaa ja tarjoaa nuorille vaikuttamismahdollisuuksia.

linkki

Helsingin malli -kuva

HELSINGIN MALLI

Taide ei kuulu vain keskustaan. Taidealan ammattilaiset auttavat asukkaita pääsemään kiinni taiteen omaehtoiseen tekemiseen ja kaupunginosan kulttuurielämä saa lisäpotkua.

linkki

Liity kanta-asiakkaaksi!  
Seuraa somessa!

Kanta-asiakkaana saat etuja ja kuulet Malmitaloa koskevat uutiset ensimmäisten joukossa. Kerromme kuulumisistamme ja kanta-asiakkaille suunnatuista tarjouksista uutiskirjeellä. Voit liittyä Malmitalon kanta-asiakkaaksi täyttämällä lomakkeen, joka löytyy alla olevan linkin takaa.

Malmitalolla on aktiivista toimintaa myös sosiaalisessa mediassa. Löydät meidät Facebookista ja Instagramista. Tavataan somessa!


Olemme alueellinen kulttuurikeskus Helsingissä

Malmitalo on yksi Helsingin kaupungin Kulttuuri ja vapaa-aika -toimialan Yleisten kulttuuripalveluiden toimipaikoista, joita ovat läntisessä Helsingissä Kanneltalo, itäisessä Helsingissä Stoa ja Vuotalo sekä keskustassa Savoy-teatteri, lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo ja monikulttuurinen Caisa.

Talot järjestävät oman profiilinsa mukaista ohjelmaa läpi vuoden. Kesäisin myös Espan lava täydentää tarjontaa. Toimipaikkojen tapahtumat toteutetaan tiiviissä yhteistyössä helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän kanssa.