Så här tar vi hand om din säkerhet

Alla evenemang fram till 31.3.2021 är inställda eller framflyttade

Alla publikevenemang, tillställningar och annan verksamhet i Malms kulturhus är inställda under restriktionstiden. Annulleringen berör alla föreställningar, konserter, evenemang och andra allmänna tillställningar både inomhus och utomhus. Malms kulturhusets galleri, café och Arbetarinstitut är stängda.

Man försöker huvudsakligen hitta en ny tidpunkt för de föreställningar som annullerats. Redan köpta biljetter kan användas som sådana för den nya tidpunkten, men det är också möjligt att återinlösa dem. Mer information finns på sidan Biljetter. 

Information om uppskjutna evenemang och annulleringar finns i evenemangskalender på vår nätsida. 

Husets bibliotek har begränsad betjäning
Bibliotekens utrymmen och samlingslokaler stängs för kunderna, men biblioteken har begränsad betjäning för kortvariga och nödvändiga ärenden.  Se öppettider för biblioteket & läs mer: helmet.fi

Arbetarinstitutets kurser är inställd eller flyttas online, Läs mer: hel.fi

Hobbyverksamhet för barn och unga inleds i Malms kulturhus i begränsad utsträckning under specialarrangemang

 • Hobbyverksamheten för barn och unga under 20 års ålder inleds enbart för de som redan anmält sig, ny verksamhet inleds inte. De som anmält sig meddelas direkt om att verksamheten inleds.
 • Vårdnadshavare för barn under skolåldern! Du kan lämna och hämta barnet när det är nödvändigt, men det är förbjudet att vistas i lokalerna. Vi förutsätter ansiktsmask.
 • Ledarna och 12 år fyllda deltagare ska använda ansiktsmask om inte personen har ett hälsomässigt hinder för att använda mask.
 • I verksamheten följer man de hälsosäkerhetsanvisningar om säkerhetsavstånd, handhygien och användning av ansiktsmasker som utfärdats av myndigheterna.

  ​​​​​​​Tack för ert samarbete!


Tryggt deltagande i Malms Kulturhus evenemang


För att du ska kunna delta i våra evenemang utan onödig oro har vi:

 • begränsat antalet besökare och sålda biljetter till salevenemang
 • centraliserat biljettförsäljningen till webben www.lippu.fi/sv/ 
 • ökat rådgivning och instruktioner för tryggt agerande i våra lokaler.
 • placerat ut handdesinfektionsmedel lättillgängligt
 • varit extra noggranna med att städa lokalerna och rengöra olika ytor

Vi följer regeringens och myndigheternas bestämmelser gällande användning av munskydd. Vi rekommenderar att alla över 12 år använder munskydd i våra utrymmen och under våra evenemang. I Malms Kulturhus utrymmen och salar ska man se till att hålla säkerhetsavstånd. Personalen ger anvisningar om hur man ska röra sig rätt i lokalerna. Man kan också använda skyddshandskar under evenemangen. Kunden är själv ansvarig för sitt eget bruk av munskydd samt anskaffning och bekostnad av munskydd och handskar.

Läs igenom säkerhetsanvisningarna innan du deltar i Malm Kulturhus evenemang

Använd munskydd
Vi rekommenderar att alla över 12 år använder munskydd i våra utrymmen och under våra evenemang. 

Besök inte evenemangen om du är sjuk
 Stanna hemma om du har någon form av förkylningssymptom, dvs. snuva, hosta, halsont, huvudvärk eller feber.

Tvätta händerna
Coronavirussmitta undviks bäst genom att ombesörja en god handhygien, så du ser väl till att ha rena händer. Handdesinfektionsmedel finns tillgängligt i våra lokaler och det finns även möjlighet för handtvätt.

Kom ihåg säkerhetsavståndet
Viruset smittar lätt vid närkontakt. Ifall det har bildats kö vid vår informationsdisk eller i våra andra lokaler, vänta en stund och beakta tillräckligt avstånd till andra kunder. Sätt dig på ett tillräckligt avstånd från andra i salen. 

Hosta och nys rätt
Skydda din mun och näsa med en engångsnäsduk när du hostar eller nyser. Släng genast den använda näsduken i en skräpkorg. Om du inte har en näsduk, använd övre delen av din ärm.

Tack för din omtänksamhet! Vi ses i Malms Kulturhus!


Vi följer kontinuerligt myndighetsmeddelanden gällande coronavirusepidemin och informerar våra kunder så snabbt som möjligt om eventuella ändringar i instruktionerna för coronaviruset.