Malmitalo


Malms kulturhus

Malms kulturhus, som har öppnats år 1994, har ett mångsidigt utbud av kulturtjänster. Det hålls årligen över 400 kulturevenemang; bland annat konserter, film & teater och händelser för hela familjen. I kulturhusets galleri och på utställningsläktaren finns växlande utställningar. Konstfostran också är en av tyngdpunkterna.
Det aktuella programutbudet hittar man på Evenemang-sidan.

Direktörer för Malms kulturhus: Irmeli Niemi 1994–2006, Paula Lehto 2007–2008 och nuförtiden Antti Manninen från året 2008.

Arkitekterna Reino Huhtiniemi och Kimmo Söderholm har planerat Malms kulturhus. Arkitekterna kallar sitt verk Kulturparadiset. Ledande inredningsarkitekt var Kaarina Huhtiniemi. Konstverket i kulturhusets höga foajé med glastak, beställt av konstnär Markku Salo påminner om en vindstrut, som visar riktningen av luftströmmar.


Aktörer

Utöver kulturfunktion fungerar i Malms kulturhus biblioteken, arbetarinstitutet, fyra konstskolor, och också finns det projekter för ungdomar liksom Koillisluotsi.


Malms bibliotek

bibliotekHelsingfors Arbetarinstitutet

arbetarinstitutetHelsingfors dansinstitut

dansinstitutNorra Helsingfors bildkonstskola

bildkonstskola


Norra Helsingfors Musikinstitut

musikinstitutHantverks- och formgivningsskola taito Södra Finland 

Taito


Koillisluotsi

ungdomfunktion


Operaatio Pulssi!

Bli stamkund och följ oss på de sociala medierna

Som stamkund får du förmåner och hör till de första som får nyheter om Nordhuset. I våra nyhetsbrev berättar vi om våra aktualiteter och erbjudanden för stamkunder. Du kan bli stamkund i Nordhuset genom att fylla i blanketten som finns bakom länken nedan.

Du finner oss också på Facebook och Instagram. Kom ihåg att bli följare!Vi är en del av Helsingfors 

Helsingfors stads sektor för kultur och fritid har totalt åtta kulturcentrum: Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Månsasgården, Stoa, Savoyteatern och Nordhuset. Kulturcentrumen erbjuder helsingforsarna mångsidiga kulturtjänster som konserter, teaterföreställningar, utställningar, barnevenemang och konstundervisning. Sommartid ger även Esplanadscenen utomhuskonserter. Helsingforsborna och området för konst och kultur i Helsingfors samarbetar intensivt för evenemangen på kulturcentrumen.

Även motions-, ungdoms- och bibliotekstjänsterna, HAM Helsingfors konstmuseet, stadsmuseet samt stadsorkestern är tjänster under Helsingfors stads sektor för kultur och fritid.